Gösta Serlachius Museum Extension (2011)

serlachius thumbnail

With Giovanni Damiani Architetti and GPA.

The motto is 1 + 1 = 3, meaning that our addition to the existing villa generates a result that is much more than just new functions and spaces: it’s a new cultural complex, a new brand, a new dimension for the Serlachius Art Foundation. The new building lays parallel to the villa, opening to the lake. Arriving from the parking, the north façade, thin as a blade, guides the tourists but also defines the volume in relation to the villa’s proportions. The foyer comes out of the compact volume, hosting the circulation system and activating all programs, as a new heart. Inside it distributes to the paying route and the free-ticket areas, while the service areas are clustered on a stripe facing north.

Your Comment